photo
Płyta żeliwna do pizzy i podpłomyków / Lodge
Producent: Lodge
Żeliwny kamień do pieczenia pizzy i podpłomyków Płyta wykonana z żeliwa jest gwarancją równomiernego pieczenia pizzy, podpłomyków, chałek - równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę, przez co jest energooszczędna i przyjazna dla środowiska. Żeliwo nie boi się ognia - dlatego naczyń marki Lodge można używać zarówno w kuchni, jak i w plenerze. Charakterystyka kamienia wykonanego z żeliwa: nagrzewa się równomiernie, dzięki czemu długo utrzymuje temperaturę przyjazny dla ludzi i środowiska - nie wydziela żadnych szkodliwych związków podczas podgrzewania do wysokich temperatur i w kontakcie z różnymi potrawami można używać na każdym źródle ciepła - w piekarniku, na otwartym ogniu oraz grillu uwaga: rączki nagrzewają się - konieczne jest użycie rękawic chroniących dłonie przed poparzeniem Płyta zapewnia doskonałe rezultaty pieczenia i gwarantuje chrupiący spód pizzy jak we włoskiej trattorii. Konstrukcja bez obręczy pozwala na pieczenie od krawędzi do krawędzi (38 cm średnicy). Solidne wykonanie gwarantuje wieloletnie użytkowanie, płyta nie wygina się, ani nie wypacza pod wpływem wysokich temperatur.  Należy myć ręcznie, a po umyciu wycierać do sucha i nacierać niewielką ilością tłuszczu roślinnego.   Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB)  
Sklep: bakeshop.pl
Cena: 368.00 PLN
Przejdź do sklepu