Tojiro - Origami, nóż szefa kuchni, 18 cm.
Producent: Tojiro
Przedstawiamy nóż kuchenny marki Tojiro, Origami,
przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka
klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Nóż Santoku
dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych
produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega
uderzanie o deskę. Seria noży Origami to unikatowe noże,
wyróżniające się geometrycznym kształtem, który nawiązuje do
japońskiej sztuki składania papieru. Jednolity materiał jest
wyjątkowo wytrzymały i łatwy w utrzymaniu. Dane techniczne: -
Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa -
Twardość: 56-58 HRC- Długość całkowita: 30,2 cm- Długość
ostrza: 18 cm- Szerokość klingi: 5 cm- Grubość
klingi: ok. 2
Tojiro to najbardziej znana marka wśród japońskich
producentów noży. Noże Tojiro są ręcznie składane i ręcznie
ostrzone. Tojiro to specyficzna marka. Jest bardzo różna od
tradycyjnych, japońskich kuźni, gdzie do dziś kultywuje się
maestrię, perfekcję i precyzję. Tojiro to koncern, który chce
zarabiać, chce zyskać możliwie największą i najszerszą grupę
klientów. Zależy im i na tych, którzy nie mają pojęcia, co znaczy
japoński nóż, aż po tych, którzy cenią sobie ręczną, niezwykle
zaawansowaną sztukę prawdziwego japońskiego kowalstwa. Do produkcji
swoich kling firma używa najlepszych rodzajów stali takich
jak VG-10, proszkowa stal szybkotnąca, Aogami
czy Shirogami. Oprócz klasycznych noży dla Szefów kuchni
specjalnością marki Tojiro są
również profesjonalne noże do
sushi - Sashimi, Tako, Usuba czy Deba.
To tylko kilka z tradycyjnych japońskich modeli w ofercie,
wytwarzanych z najlepszych gatunków stali zgodnie z kunsztem
najbardziej doświadczonych mistrzów. Noże Tojiro
są ręcznie składane i ręcznie ostrzone. Firma Tojiro kieruje
swoją ofertę zarówno do profesjonalistów jak
i amatorów, do bezpośredniego użytku jak i na prezent.
Sklep: zlotywidelec.pl
Cena:
399.00
PLN
Przejdź do sklepu